hoe werkt het nu eigenlijk?

Leuk, we gaan een fotoshoot inplannen (zater- en zondagen ook mogelijk) of hebben al een datum genoteerd staan. We gaan er iets moois van maken met z’n allen! En we gaan natuurlijk een gezellige shoot tegemoet waarin veel plezier gemaakt wordt.
Jullie kunnen kiezen voor een fotoshoot bij jullie thuis óf voor een fotoshoot ergens buiten op locatie. Let me know!
Buiten
Favoriet speelgoed voor kleine kids (indien van toepassing) aub meebrengen. Graag speelgoed waar papa en mama ook mee kunnen spelen. Strandbal, bellenblaas, papieren vliegtuigje, vlieger, dat soort dingen. Deze doen het heel goed op de foto.
Anders geen bijzonderheden.
Bij jullie thuis
Ik bouw jullie kamer binnen enkele minuten om tot een echte fotostudio en maak hierbij gebruik van jullie muren, bank, planten, etcetera. Wil je alle foto’s met een zwarte achtergrond zoals te zien op m’n website en instagram? Laat het me dan minimaal 1 dag van tevoren weten. Dan breng ik een ophangsysteem en zwarte achtergrond mee.
Uiterlijk
Vooral jezelf blijven. Maar stem kleding wel op elkaar af. Houd het vrolijk. Netjes casual! Een jurkje en hakken doen het altijd goed op de foto. Niet bij de mannen. Hakken zijn onhandig als we in een bos, op het gras of het zand lopen. Laat die hakken eigenlijk maar zitten. Veel zwart doet het niet zo goed op foto’s. Veel wit trouwens ook niet. En drukke teksten ook niet. Denk ook aan nagelverzorging (heren ook!). Fotograferen we in een park? Draag dan geen groen. Rood doet het hier heel goed net als de meeste andere kleuren. Fotograferen we op het strand? Draag dan geen beige. Roze, blauw, groen, rood, paars zijn allemaal prima.
TV-outfits: is het jullie wel eens opgevallen dat sommige kledingstukken “flikkeren” op tv? Dat komt door een repetitief, gedetailleerd, vaak geruit of streepjes patroon. Dit vinden (foto)camera’s, beeldschermen en afdrukmachines niet zo leuk en dit gaat er heel raar uitzien. Draag dit daarom niet.
Ziekte
In geval van ziekte of ‘verwondingen’ (brokkenpilootjes!) gewoon even bellen (06-28111222) dan verplaatsen we de fotoshoot. Dat is wijzer dan het tegen beter weten in proberen want dit levert niet het gewenste resultaat op.
Regen
Daar worden we nat van. Dan kunnen we óf bij jullie thuis gaan fotograferen (als dat al niet de bedoeling was). Huiskamer bouwen we binnen enkele minuten om tot professionele fotostudio. Óf we verplaatsen de fotoshoot naar een andere dag. Bij twijfel hebben we op de dag zelf telefonisch contact.
Betaling
€175 aub achteraf voldoen via bankoverschrijving, een tikkie of contant. Let op: foto’s worden pas geleverd nadat uw betaling is ontvangen.
Heeft u een cadeaubon van Martijn van Pieterson Fotografie? Breng deze dan mee.
Werkgebied
Het kan zijn dat ik een plaatsje vergeten ben maar om afspraken zo efficiënt mogelijk in te kunnen plannen werk ik als fotograaf uitsluitend en alleen in regio westland, hoek van holland, naaldwijk, wateringen, delft, den haag, rotterdam, delfgauw, schipluiden, monster, pijnacker, de lier, kwintsheul, rijswijk, leidschendam, voorburg, wassenaar, zoetermeer, nootdorp, ‘s-gravenzande, monster, poeldijk, vlaardingen, schiedam, maassluis, maasland, maasdijk.
Levering
30 Prachtige, digitale foto’s (in kleur en zwartwit) worden 7 dagen na de fotoshoot aan u aangeboden voor download. In hoogste resolutie en zonder watermerk! Waar maak je dat nog mee? Ik stuur je een email als het moment daar is. Elke foto wordt geoptimaliseerd op helderheid, uitsnede, kleur en contrast.
Afdrukken en Retoucheren
Natuurlijk kun je mbv de digitale hoge resolutie foto’s zelf afdrukken laten maken. Maar het is mogelijk om afdrukken, geretoucheerde digitale hoge resolutie bestanden of bv prints op aluminium van professionele kwaliteit te bestellen via Martijn van Pieterson Fotografie. Tijdelijke huidoneffenheden worden dan geretoucheerd. En verder: het verzachten van rimpels en wallen, het witter maken van tanden, en het sprekender maken van de ogen. Dit alles op een natuurlijke manier. Maar het kan nog een stapje verder: lichaamsdelen kunnen in sommige gevallen smaller of breder gemaakt worden. Dit laatste alleen op verzoek (er zijn geen taboes).
Voor een prijslijst klik je hier.
NB
Voor een fotoshoot buiten plannen we ongeveer 1 uur in en voor een fotoshoot binnen plannen we 1,5 uur in. Dit laatste is inclusief 30 minuten op- en afbouwen van de belichting en het verschuiven van wat meubels. Het komt wel eens voor dat jullie de 60 minuten niet volledig willen benutten. Of dat er een superstart is en na 30 minuten al een perfect resultaat is en jullie wat anders willen gaan doen met jullie vrije tijd. Aan de prijs zal dit echter niets veranderen. Dit geldt ook voor het aantal foto’s. Soms wordt aangegeven dat er maar 1 foto gewenst is. In de praktijk valt dit altijd anders uit.

Met vriendelijke groet,

Martijn van Pieterson